Hlavní obsah

Majitel krajty z Kanady, která u sousedů zadusila dva chlapce, je nevinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fredericton

Soudní porota v kanadském městě Campbellton v provincii Nový Brunšvik po třech letech zprostila viny majitele zverimexu, kterému utekla krajta a uškrtila spící chlapce v bytě nad obchodem. Více než čtyřmetrový had v roce 2013 unikl z terária, vnikl do ventilačního systému, jím se proplazil do bytu a tam hochy ve věku čtyř a šesti let zardousil.

Foto: Profimedia.cz

Krajta písmenková. Ilustrační foto

Článek

Žalobci majitele obchodu vinili z nedbalosti, porotci ale dospěli k závěru, že nemohl vědět, že se had může proplazit ventilační trubkou na stropě o průměru deseti centimetrů, a tudíž ho nelze odsoudit za to, že otvor nezabezpečil.

Podle kanadského rozhlasu CBC měřila nejedovatá krajta písmenková (Python sebae) mezi 3,5 a 4,5 metru a vážila padesát kilogramů. Obchod Reptile Ocean Inc. vyjádřil rodině soustrast.

Majitel obchodu Jean Claude Savole chlapce znal, choval se k nim jako k vlastním a byl to on, kdo je našel mrtvé. „Myslel jsem si, že spí, dokud jsem neuviděl díru ve stropě. Rozsvítil jsem a uviděl děsivou scénu,“ líčil bezprostředně po tragédii Savole a dodal, že k hadovi neměl nikdo přístup, protože byl nebezpečný.

Nařízená soudní pitva potvrdila, že chlapci zemřeli na udušení, a patolog konstatoval, že měli na těle patrné stopy po kousnutí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám