Hlavní obsah

Clintonová dostala echo, na co se jí bude CNN ptát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Jako by bobtnající skandál s e-maily nestačil, Hillary Clintonová má na krku další přitěžující aféru. Ukazuje se totiž — jak přiznala televize CNN — že volební štáb demokratické kandidátky byl nejméně dvakrát předem informován o možných otázkách, jež padnou v předvolebních debatách s voliči.

Foto: Carlos Barria/File Photo, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

K vyzrazení možných otázek došlo údajně naposledy v březnu. Jednalo se o otázky, které měly padnout na shromážděních, jež CNN pořádala a přenášela. Varování mohlo Clintonové usnadnit reakci na obtížné dotazy.

Otázky poskytla volebnímu štábu nyní už bývalá komentátorka CNN Donna Brazileová. Ta je od července prozatímní šéfkou Demokratického národního výboru (DNC), nejvyššího stranického orgánu demokratů, za které Clintonová kandiduje na funkci prezidenta USA. CNN v pondělí oznámila, že výpověď novinářky přijala před dvěma týdny.

O problému se CNN dozvěděla ze souboru e-mailů Johna Podesty, šéfa volebního štábu Clintonové, jehož korespondence se postupně objevuje na investigativním webu WikiLeaks. Sama CNN tvrdí, že k žádným podkladům o volebních debatách neměla Brazileová přístup.

Související téma:

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Hillary Clintonová

Brazileová původně popírala, že by otázky se štábem Clintonové sdílela. Nyní tvrdí, že maily zfalšovali ruští hackeři. Trump potíží soupeřky využil a v pondělí řekl, že kdyby podváděl jako Clintonová, poslali by ho „na elektrické křeslo“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám