Hlavní obsah

Kancelář republikánů v Severní Karolíně někdo vypálil. Zvířata, ukázal Trump na demokraty

– Hillsborough

Místní kancelář republikánů ve městě Hillsborough v Severní Karolíně vypálil jeden nebo více žhářů. Na zeď nasprejoval hákový kříž a přidal vzkaz „Nacističtí republikáni, táhněte z města“. Hořlavinu v láhvi někdo vhodil dovnitř oknem. Nikomu se při útoku nic nestalo. Demokratická kandidátka Hillary Clintonová už žhářství odsoudila. Trump ho využil ke slovnímu útoku na demokraty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vandalové poničili kancelář republikánů v Severní KarolíněVideo: WTVD ABC11, AP

 
Článek

„Věřím, že mluvím za drtivou většinu lidí, jimž se Hillsborough stalo domovem, když říkám, že pro činy, jako je tenhle, tu není místo. Bezpečnostní složky začaly rychle pracovat na tom, aby tento trestuhodný čin vyšetřily a našly pachatele,“ ujistil podle CNN starosta Hillsborough Tom Stevens.

„Tento silně znepokojující čin je mnohem víc než vandalismus. Jde o záměrné ohrožení bezpečnosti žhářstvím. Je to nenávistné poselství, které podkopává slušnost, úctu a integritu v občanském soužití,“ dodal.

Foto: Jonathan Drew, ČTK/AP

Vyhořelá kancelář republikánů v Hillsborough

Severní Karolína je jedním z klíčových států v listopadové prezidentské volbě a napětí mezi oběma tábory stoupá. Kdo kancelář republikánů zapálil, sice stále není jasné, republikán Donald Trump ale prostřednictvím Twitteru ukázal na demokraty. „Zvířata, která zastupují Hillary Clintonovou a demokraty, právě zapálila naši kancelář v Orange County, protože vyhráváme,“ napsal Trump.

Dlužno podotknout, že podle posledního výzkumu agentury Reuters a společnosti Ipsos naopak vyhrávají demokraté. Clintonová má podle Reuters a Ipsos více než než 95procentní šanci, že listopadové prezidentské volby vyhraje.

Trumpův tweet

Demokratická kandidátka se od žhářství distancovala. „Útok na centrálu republikánů je hrozný a nepřijatelný. Jsem moc ráda, že jsou všichni v bezpečí,“ napsala na Twitteru.

Související témata:

Foto: Mike Blake, Reuters

Donald Trump v debatě republikánských kandidátů na prezidenta USA

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Hillary Clinton v americkém Kongresu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám