Hlavní obsah

V Kalifornii už kvůli lesním požárům evakuovali 82 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Kvůli nově se šířícímu lesnímu požáru na jihu Kalifornie nařídily úřady evakuaci 82 tisíc lidí. Podle agentury AP o tom informoval mluvčí hasičů okresu San Bernardino, kde se požár od úterka rychle rozšiřuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kalifornii už kvůli lesním požárům evakuovali 82 tisíc lidíVideo: Reuters

 
Článek

Naopak další z ohňů, zuřící na severu nejlidnatějšího amerického státu, se hasičům podařilo zčásti dostat pod kontrolu. Policie zadržela muže podezřelého z úmyslného založení ohně.

Nejnebezpečnějším z několika požárů sužujících Kalifornii se stal ten v oblasti San Bernardina, kvůli němuž dostali podle mluvčího Erika Sherwina příkaz k opuštění svých obydlí lidé v celkem 34 500 domácnostech.

Foto: James Quigg, ČTK/AP

Zkrotit požár se snaží i letadla.

Požár šířící se od lokality Cajon Pass se během necelého dne od vypuknutí rychle rozrostl na více než 36 kilometrů čtverečních a přibližně sedmi stovkám nasazených hasičů se nedaří živel zkrotit. Oheň podle Sherwina zničil nespecifikované množství budov.

Další z požárů, který dosud v severní části Kalifornie zničil 175 domů, se přestal rozšiřovat a hasičům se jej podařilo dostat pod kontrolu z více než třetiny. Úřady proto povolily návrat velké části ze 4 tisíc obyvatel oblasti kolem jezera Lower Lake, kterým dříve nařídily evakuaci.

Police zadržela čtyřicetiletého muže podezřelého ze založení tohoto požáru, který může mít podle policistů prsty i ve vzniku několika předchozích požárů v okrese Lake.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám