Hlavní obsah

Lupiče v Riu zastřelil falešný ruský vicekonzul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Ruské diplomatické zastoupení v Riu de Janeiru popřelo původní informace brazilské policie, že řidič, který se ubránil lupiči a zastřelil jej jeho vlastní zbraní, je ruský vicekonzul. Podle brazilského serveru Folha.uol.com se muž, jenž v autě cestoval spolu s manželkou a dcerou, pouze prokázal falešným průkazem diplomata.

Foto: Profimedia.cz

Vůz brazilské policie

Článek

„Ruská ambasáda prohlašuje, že nikdo z představitelů generálního konzulátu v Riu de Janeiru nebyl zapleten do pokusu o loupež, která skončila smrtí podezřelého v Barra da Tijuca. Představitelé ruského diplomatického zastoupení jsou ruští občané s ruskými jmény, což není tento případ,“ sdělil konzulát deníku The Guardian.

K útoku došlo ve čtvrtek okolo půlnoci. Černé BMW si vyhlídli dva lupiči na motorkách. Zřejmě se jim zalíbily řidičovy draze vyhlížející hodinky. Jeden z nich rozbil okénko a muže za volantem se pokusil okrást. Řidič ale útočníkovi vytrhl pistoli a na místě ho zastřelil.

Informace o tom, kdo vlastně za volantem seděl, se dlouho rozcházely. Brazilská policie původně uvedla že přepadeným byl ruský diplomat.

Ke střelbě došlo na rušné ulici Avenida das Americas, která je nedaleko Olympijského parku a sportovní vesnice. Podle britského Daily Mailu v tu chvíli kolem zrovna projížděli slovinští cyklističtí olympijští reprezentanti.

Lupiče brazilská média identifikovala jako Leonarda Lopese Batistu. Jeho komplic z místa činu zřejmě uprchl ještě před tím, než dorazila policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám