Hlavní obsah

Požár ve Fort McMurray: Kanaďan sledoval zkázu vlastního domu přes mobil

Novinky, mšv

Před několika dny opustil jeden z obyvatel kanadského Fort McMurray svůj domov. Poslechl výzvu úřadů, aby se evakuoval z města, které vážně ohrožuje masivní požár. Dům ale nenechal úplně bez dozoru. Zapnutá bezpečnostní kamera mu nakonec přinesla záběry, jak jeho majetek mizí v plamenech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kanaďan sledoval zkázu vlastního domu přes mobilVideo: Reuters

 
Článek

Kamera spárovaná s mobilním telefonem nejprve zachytila plameny za oknem, o chvíli později se už ale tříštilo sklo a požár postupoval dovnitř domu. Během pár minut pokoj mizí v plamenech a hustém dýmu.

Majitel domu James O´Reilly serveru MetroNews Canada řekl, že při evakuaci úplně zapomněl vzít s sebou rodinné mazlíčky - dvě rybky v akváriu, které jsou na záběrech také vidět.

Později popsal, že se svou rodinou z domu utekl jen dvacet minut před tím, než plameny začaly olizovat stěny.

Evakuaci Fort McMurray kanadské úřady nařídily ve středu. Oheň zničil stovky domů a krizový štáb ve čtvrtek uvedl, že požár pravděpodobně většinu města zničí. Přes sto tisíc lidí už odešlo ze svých domovů.

Panují obavy, že lesní požár v provincii Alberta bude i nadále postupovat a rozšíří se na dvojnásobek dosavadní plochy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám