Hlavní obsah

Hororový let: Ze 159 pasažérů dopravily Delta Airlines do New Yorku jen 90

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Z celkem 159 pasažérů na palubě pravidelné linky z Dominikánské republiky do New Yorku jich aerolinky Delta Airlines po 30 hodinách hororového letu, dvou neplánovaných přistáních a průletu několika bouřemi na letiště JFK dopravily jen 90. Ostatní cestující totiž po dvou dnech cesty ztratili víru, že let Delta 944 do New Yorku vůbec někdy dorazí.

Článek

„Let Delta 944 nemohl přistát na letišti JFK kvůli nepřízni počasí v oblasti New Yorku a byl přesměrován do Manchesteru ve státě New Hampshire, kde musel zůstat přes noc kvůli povinnému odpočinku posádky,“ popsal listu The Washington Post mluvčí společnosti Delta Airlines začátek neuvěřitelné aviatické odyseje.

Podmínky na letišti v New Yorku se sice v pondělí zlepšily natolik, že JFK mohlo začít přijímat, nad letištěm ale kroužilo tolik letadel, že by letu Delta 944 došlo palivo dřív, než by na něj přišla řada. Kapitán se proto rozhodl pro přistání v Manchesteru.

Problém byl v tom, že ve zmíněném městě je letiště jen pro vnitrostátní lety, a tak museli cestující po přistání čekat dvě hodiny na svých místech, dokud do města nedorazila pasová kontrola. Delta Airlines cestujícím sehnaly ubytování a slíbily, že je druhý den do New Yorku dopraví.

Špatné a ještě horší

Když ráno pasažéři do letadla nastoupili znovu a stroj se - tentokrát jako let Delta 9929 -  vznesl znovu, nemohli tušit, co je ještě čeká. S tím, jak se blížil k New Yorku, přišly další potíže. Strojem začaly házet extrémní turbulence.

Jedna pasažérek Maribel Reyeová se svěřila televizi NBC, že to vypadalo, jako by měly nárazy větru letadlo roztrhnout. Situace na palubě byla tak dramatická, že někteří pasažéři potřebovali kyslíkové masky.

„Bylo to opravdu zlé, spoustě lidem se udělalo zle a někteří z nich dokonce potřebovali kyslík. Nikdy jsem takové turbulence nezažila, pilot tomu říkal mixér,“ vylíčila Reyeová hororové okamžiky americké televizi.

Ani na podruhé se však letadlo do New Yorku nedostalo. Po dvou neúspěšných pokusech o přistání na JFK skončilo v Bostonu, kde téměř polovině pasažérů došla trpělivost a zvolili jiný spoj.

Anketa

Absolvovali byste let Delta 944 až do konce?
Ano
32,7 %
Ne
67,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2988 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám