Hlavní obsah

Americký Portland vypustí přehradu, močil do ní mladík

Nádrž s pitnou vodou v americkém městě Portland ve státě Oregon musí být vypuštěna, protože bezpečnostní kamery zachytily, jak do ní močí 19letý mladík. Nazmar tak přijde téměř 143 miliónů litrů vody, informoval místní deník The Oregonian. Mnozí Američané považují rozhodnutí úřadů, už druhé za poslední tři roky, za přehnané.

Vodní nádrž v Portlandu. Ilustrační foto

Článek

Kamera podle listu mladého muže zachytila, jak se opřel o plot u nádrže Mount Tabor a močí do ní. Úřady pak rezervoár odpojily od sítě zásobování pitnou vodou a policie zadržela mladíka i dva jeho kamarády, kteří ho v noci na středu k nádrži doprovázeli.

Mluvčí portlandské radnice uvedl, že nezbývá nic jiného, než přehradu vypustit, a to přesto, že testy nezaznamenaly žádné znečištění.. Sousední nádrž s 28 milióny litrů vody přitom byla ze stejného důvodu vypuštěna už v roce 2011, připomněla agentura AP.

"Naši klienti očekávají, že jejich voda nebude svévolně znečišťována. Jsme schopni tomuto požadavku vyhovět minimalizací všech rizik pro zdraví veřejnosti," poznamenal šéf místního vodárenského podniku David Shaff.

Ne všichni opatření chápou. "Myslí to vodárenské služby v Portlandu vážně? Vypustíte 143 miliónů litrů vody, protože nějaký týpek načůrá jednu nebo dvě skleničky," podivil se účastník internetové debaty deníku Los Angeles Times.

Západ USA se přitom potýká s velkým suchem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám