Hlavní obsah

Mexický gangster zabil 800 lidí, pak už přestal oběti počítat

Právo, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad Juárez

Šokující cynismus projevil svědek v kauze vraždy zaměstnanců amerického konzulátu v mexickém Ciudad Juárez. Člen drogového gangu Jesús Ernesto Chavez Castillo řekl, že při zabíjení počítal jen do osmi set a pak už ho počet obětí nezajímal.

Foto: Henry Romero, Reuters

Mexická policie

Článek

„Když jsem došel k číslu 800 lidí, které jsem zabil, přestal jsem počítat,“ vypověděl Castillo podle televize FoxNews. Obětem prý často usekl hlavu a těla rozčtvrtil, aby se zalíbil šéfovi gangu Arturovi Castrellonovi, protože ten si potrpěl na to, „aby se to určitě dostalo do zpráv“. Castrellonův gang podle analytiků loni podlehl kartelu Sinaloa. Jeho zbytky podle policie dál operují v Texasu.

Castillo se nedávno rozhodl svědčit proti vlastní tlupě v naději na nižší trest. Je jedním z 35 zadržených z tohoto gangu, který má na svědomí smrt Američanů roku 2010. Vyšetřování naznačilo, že k ní došlo omylem: pachatelé si spletli auta Američanů s vozy, jimiž měli jet členové konkurenčního drogového gangu.

Nelítostný boj o pašerácké cesty mezi Mexikem a USA mezi místními gangy a kartelem Sinaloa stál za poslední tři roky přes šest tisíc životů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám