Hlavní obsah

Útočníka amerického fotbalu vyšetřují kvůli třem vraždám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Attleborough

Mladý nadějný bývalý útočník amerického klubu New England Patriots Aaron Hernandez čelí nově obvinění z dvojnásobné vraždy. Dosud byl stíhán kvůli zabití jiného hráče, 27letého Odina Lloyda, který byl zastřelen minulý týden. Hernandez je teď vyšetřován i pro dvojnásobnou vraždu z července 2012 v Bostonu.

Foto: Reuters

Bývalý útočník New England Patriots Aaron Hernandez

Článek

Odin Lloyd byl zastřelen minulý týden a jeho tělo bylo nalezeno v průmyslové čtvrti necelé dva kilometry od Hernandezova domu. V souvislosti s touto vraždou je stíhán ještě jeden muž.

Oba stanou ve čtvrtek místního času před soudem v massachusettském Attleborough. Hernandez byl zadržen ve středu a klub s ním okamžitě rozvázal smlouvu.

Podle žaloby Hernadnez dovedl oběť na odlehlé místo, kde měl být Lloyd zavražděn. Ten pracoval pro zahradnickou firmu a americký fotbal hrál jen poloprofesionálně. Údajně se však scházel se snoubenkou Hernandeze.

Žalobce Bill McCauley dodal, že Hernandez naplánoval celý zločin od počátku, podnikl kroky ke zničení důkazů a zabránil tomu, aby policie mluvila s klíčovými svědky.

Loňské vraždy spojují s Hernandezem kvůli autu, které bylo spatřeno poblíž místa vraždy, a policie po něm rok pátrala. Šlo o pronajaté SUV s poznávací značkou státu Rhode Island. Tento vůz si v době vraždy půjčil právě Hernandez. Zda spolu loňská a letošní vražda souvisejí, policie neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám