Hlavní obsah

Jeptiška vykrádala kostely, byla závislá na automatech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americké jeptišce hrozí až šest měsíců vězení za to, že ze dvou kostelů, ve kterých sloužila, ukradla téměř 130 tisíc dolarů (přes 2,5 miliónu korun). Odcizené peníze pak prohrála na hracích automatech, uvedl americký list The Daily News. Osmašedesátiletou řádovou sestru Mary Anne Rappovou policie zadržela loni v listopadu, když byla ztráta peněz odhalena při běžném auditu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jeptiška peníze kradla v letech 2006 až 2011. Soud by měl vynést verdikt 1. července. Všeobecně se očekává, že bude odsouzena na maximálně šest měsíců. Zároveň bude muset splatit určitou část peněz, které odcizila a poté prohrála v kasinech ve státě New York. Přesná částka má být stanovena až později.

Sestra již dříve souhlasila s tím, že se ze své závislosti na hracích automatech bude léčit. Rappová byla jeptiškou téměř 50 let, řád dočasně opustila v roce 2011 právě kvůli své závislosti a její léčbě.

Jak uvedl soudce James Punch, při vyšetřování spolupracovala a zároveň dosud neměla žádný jiný záznam v trestním rejstříku. I proto obžaloba souhlasila s takto nízkým trestem. Původně jí hrozilo až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám