Hlavní obsah

Surfaře u Santa Barbary zabil žralok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Barbara
Aktualizováno

Devětatřicetiletý surfař Javier Solorio v úterý podlehl následkům zranění po útoku žraloka u kalifornské Santa Barbary. Po útoku byla pláž Surf Beach uzavřena z obavy, že by se útok mohl opakovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U této pláže zabil žralok surfaře Video: Reuters

 
Článek

Útok se odehrál na pláži Surf Beach nedaleko letecké základny Vandenberg asi sto kilometrů severně od Santa Barbary.

"Šlo o útok žraloka s potvrzeným úmrtím," řekla mluvčí místního úřadu šerifa Melissa Jaramillová. Muž zemřel na následky útoku žraloka, který ho vážně zranil na horní polovině těla. Solorio byl prohlášen za mrtvého už na pláži.

Jde už o druhý smrtelný útok žraloka na surfaři vyhledávané pláži za poslední dva roky, oznámila agentura AP s odvoláním na místní úřady. V říjnu 2010 se obětí útoku žraloka stal devatenáctiletý student Lucas Ransom.

Pláž byla uzavřena, řekl stanici NBC šerif ze Santa Marie Erik Raney a dodal: "Poslední dobou sledujeme žraloky u pobřeží nad i pod Santa Barbarou dost často."

Smrtící úroky žraloků jsou u amerického západního pobřeží relativně vzácné, uvádí nezisková skupina Shark Research Committee, která případy napadení člověka žralokem eviduje. Surfaři patří mezi hlavní oběti. Nejčastěji útočí velcí bílí žraloci, dodala skupina.

Na celém světě průměrně dochází k 65 případům napadení člověka žralokem ročně, přičemž smrtí skončí jen dva nebo tři útoky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám