Hlavní obsah

Ve floridském skladu, získaném v aukci, našli ostatky sta lidí po pitvě

Pansacola

Policejní vyšetřování se rozběhlo ve floridské Pensacole poté, co sklad B12 získal v pátek v aukci společnosti Uncle Bob´s Storage nový majitel za 900 dolarů. Ve skladu byly nalezeny nádoby s lidskými ostatky, které patřily nejméně stovce osob, uvedla televize CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie uvedla, že ostatky byly naloženy ve formaldehydu jak v plastových nádobách, tak v dózách na vzorky. Některé ale byly jen v pytlích na odpadky a v polystyrénových šálcích. Některé nádoby byly popraskané a vytékal z nich formaldehyd.

Vyšetřovatelé zjistili, že předchozím nájemcem skladu byl Michael Berkland, který pracoval v letech 1997 až 2003 jako úřední patolog. Pak byl vyhozen, protože neodevzdával včas úplné pitevní zprávy, řekl kapitán pensacolské policie David Alexander.

Berkland pitval i soukromě

Podle policie patří ostatky osobám, které pitval mezi lety 1997 a 2007 v Pencacole, Tallahassee, Fort Walton Beach a na Panamě. Některé z nádob na sobě měly štítky se jmény a daty pitev, další ale ne.

Muž pracoval i jako soukromý patolog, kterého si občas rodiny zesnulých vyžádaly, aby podal nezávislou pitevní zprávu. Nyní ale nemá na Floridě licenci pro provozování lékařské praxe.

Manager Uncle Bob´s Storage George Klages uvedl, že Berkland měl sklad najatý od dubna 2009 až do aukce 22. srpna. K té společnost přistoupila, protože nezaplatil nájem. Dodal, že Berkland býval na štíru s platbami nájmu, ale většinou zaplatil těsně před vypršením termínu.

Reklama

Výběr článků

Načítám