Hlavní obsah

Pyrotechnici prohledávají stovky kin v USA kvůli hrozbě pumovým útokem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní pyrotechnici zasahují ve 236 kinech amerického řetězce Carmike Cinemas; anonymní volající pohrozil, že v blíže neupřesněném sále ukryl bombu. Nálož by podle něj měla vybuchnout při promítání premiéry filmu Expendables: Postradatelní 2, napsal server MSNBC. V červenci postřílel útočník v denverském kině 12 lidí při premiéře filmu Temný rytíř povstal.

Foto: Profimedia.cz

Pyrotechnici spustili rozsáhlou akci. (Ilustrační foto)

Článek

V době, kdy představitelé řetězce přijali telefonát, ještě žádné z kin nebylo otevřené. Volající, který se představil jako prodavač v kině, neupřesnil, ve kterém kinosále se bomba nachází. Neupřesnil ani, v jakém z 35 států, kde má řetězec svá kina, by nálož měla být

Pyrotechnici zatím žádné nálože nenašli. I ve zkontrolovaných kinech ale policisté zůstanou po dobu promítání, aby vyloučili jakoukoli hrozbu.

Hrozba pumovým útokem vyvolala zostřená bezpečnostní opatření i kvůli červencovým událostem v Denveru. Útočník tam při půlnoční premiéře filmu Temný rytíř povstal postřílel 12 lidí a dalších 58 zranil. Střelec začal do diváků pálit v době, kdy se na plátně odehrávala bojová scéna doprovázená řadou výstřelů.

Expendables: Postradatelní 2 měli ve čtvrtek premiéru v Evropě, do amerických kin přicházejí až dnes. Čeští diváci mohou snímek, ve kterém se schází řada hvězd akčních filmů jako Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Arnold Schwarzenegger či Chuck Norris, vidět od 6. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám