Hlavní obsah

Pančovaným alkoholem se v Indii otrávilo na 100 lidí

Dillí

Na otravu metanolem z pančovaného alkoholu zemřelo od čtvrtka na severu Indie už 97 lidí. Desítky dalších jsou ve vážném stavu v nemocnicích. O nové bilanci v neděli informoval list Hindustan Times. Policie během vyšetřování zatkla přes 200 osob včetně překupníků nelegálně vypáleného alkoholu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po otravě pančovaným alkoholem zemřelo v Indii na 100 lidíVideo: AP

 
Článek

Mrtví pocházejí ze dvou sousedních okresů, které se nacházejí ve státech Uttarpradéš a Uttarákhand. Ve státě Uttarpradéš je obětí zatím 65 a ve státě Uttarákhand 32. Podle policie soudní lékaři provedli zatím 46 pitev, 36 z nich potvrdilo, že příčinou úmrtí byla otrava metanolem.

Počet obětí zřejmě ještě není konečný, protože v nemocnicích jsou desítky lidí s příznaky otravy. Podle místní policie je nejméně 14 z nich v kritickém stavu.

Policie při zátahu na prodejce a distributory závadného alkoholu zatím zatkla 215 lidí a zabavila přes 10 000 litrů pálenky.

Hromadná úmrtí po vypití jedovatých alkoholických nápojů jsou v Indii častá. Indické oficiální statistiky uvádějí, že ročně takto přijde o život asi tisícovka osob.

Lidé ale nelegálně vyráběný alkohol dál kupují, protože je podstatně levnější než dovážené alkoholické nápoje a zavedené indické značky. Podle indického sdružení pro víno a lihoviny je z pěti miliard litrů alkoholu vypitých každoročně v Indii 40 procent vyrobeno nelegálně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám