Hlavní obsah

Pastevec mu před lety zneužil dcery. Ital na něho poslal zabijáka

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku byl odporný zločin, jehož oběťmi se před více než dvanácti lety staly dvě neplnoleté sestry. Italský pastýř Giuseppe Matarazzo (†45) je sexuálně zneužil. Soud mu vyměřil 11,5 roku za mřížemi. Když vyšel na svobodu, byl na jihu Itálie zavražděn, podle vyšetřovatelů nejspíš ze msty.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

V roce 2008 jedna z Matarazziho obětí, tehdy patnáctiletá, už neměla sílu bojovat s depresemi. Sáhla si na život, oběsila se na stromě.

„V polovině loňského června zvrhlíka propustili. Na svobodě však strávil pouhý měsíc,“ napsal list Daily Mirror.

Profesionální zabiják ho zastřelil za bílého dne loni 19. července v jihoitalském městě Frasso Telessino. Matarazzo schytal pět střelných ran z pistole Magnum, dvě ho usmrtily.

Hledá se třetí

Vyšetřovatelé na místě zajistili zaparkované auto a zbraň a spustili pátrání, jehož výsledek je šokoval. V pátek policie zadržela Generosa Nastama (30) a Giuseppa Massara (55).

„Od počátku se vyšetřování soustředí na motiv, v našem případě mstu. Massaro, otec dívek, si najal Nastama. V automobilu jsme našli stopy DNA obou,“ řekl Aldo Policastro, vrchní prokurátor z Beneventa.

Justice pátrá po třetí osobě, která měla být na místě činu. „Ti, kteří si objednali vraždu, pocházejí z rodinného prostředí obětí,“ upřesnil Policastro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám