Hlavní obsah

Slovenský řidič trefil svodidla a vzduchem vletěl do dálničního tunelu

– Bratislava
Právo, ivi

Z pekla štěstí měl slovenský řidič, který ve čtvrtek ráno bez zranění přežil vážnou nehodu v tunelu Bôrik na dálnici na severu země. Před tunelem totiž trefil svodidla, vůz vyletěl do vzduchu, narazil do střechy tunelu a po kotrmelci skončil na kolech.

BEZ KOMENTÁŘE: Slovenský řidič vletěl do dálničního tunelu doslova skokemVideo: Policie SR

 
Článek

Slovenská policie na sociální síti oznámila, že nehoda se stala v pět hodin ráno. „Řidičem byl 44letý občan z Bardejova. Ve voze byl sám,“ konstatovala policie. „Dechová zkouška na alkohol byla negativní,“ dodali ochránci zákona.

Tunel Bôrik je dlouhý 999 metrů a nachází se na severní části dálnice D1 u obce Mengusovce. Byl otevřen koncem roku 2009 a vede pod vrchem Bôrik.

Podobné nehody nejsou na Slovensku až tak neobvyklé. Proto už před dvěma lety zveřejnila slovenská Národní dálniční společnost odstrašující video záběrů z nehod ve slovenských tunelech.

Hned první z nich zachycuje několik let starou nehodu, kdy řidič ve vysoké rychlosti najel při výjezdu ze stejného tunelu do středového pásu a po nárazu do betonových svodidel doslova vyletěl do vzduchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám