Hlavní obsah

Vystrašení cestující vyskakovali v Indonésii z letadla, v němž pasažér nahlásil bombu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovskou paniku vyvolal v pondělí na palubě Boeingu 737 aerolinek Lion Air muž, který těsně před odletem z letiště v indonéském městě Pontianak prohlásil, že je v letadle bomba. Jednomu z pasažérů se podařilo otevřít nouzové dveře, z nichž vystrašení cestující prchali ven. Řada lidí byla zraněna. Následná kontrola přítomnost výbušniny vyvrátila, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vystrašení cestující vyskakovali v Indonésii z letadla přes křídlo na plochu kvůli hrozbě bombouVideo: AP

 
Článek

Letadlo indonéské nízkonákladové společnosti se 189 pasažéry na palubě se zrovna chystalo na odlet do hlavního města Indonésie Jakarty, když šestadvacetiletý cestující Frantinus Nirigi informoval letušku o tom, že je v letadle ukrytá bomba.

Když to zaslechli ostatní pasažéři, jeden z mužů okamžitě otevřel nouzový východ, kterým se vystrašení lidé v panice drali ven.

Na záběrech je vidět, jak řada z nich stojí na pravém křídle letadla, odkud se někteří přemísťují na přilehlý motor a následně skáčou z výšky na zem.

Podle vyjádření tamní policie bylo zraněno celkem deset osob, z nichž většina utrpěla zlomeniny a poranění hlavy. Následná kontrola letadla přítomnost výbušniny vyvrátila.

Zatčeni byli oba muži

Mluvčí aerolinek Danang Mandala uvedl, že letadlo nakonec odletělo s tříhodinovým zpožděním, neboť zděšení cestující otevřeli nouzový východ, aniž by je k tomu letecký personál vyzval. Rovněž dodal, že „žert o bombě“ pádným důvodem k takovému jednání rozhodně není.

Podle mluvčího indonéské policie Muhammada Iqbala byl zadržen jak cestující, který nahlásil bombu, tak muž, jenž otevřel nouzový východ. Oběma prý hrozí odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám