Hlavní obsah

Z letounu zbyl jen ocas. Záběry ukazují zkázu armádního speciálu

Středeční leteckou nehodu armádního speciálu C-130 Hercules v americkém státě Georgia nepřežilo devět lidí. Původně se uvádělo pět obětí, údaje v noci na čtvrtek zpřesnily tamní úřady. Letadlo portorické letky Národní gardy se zřítilo krátce po vzlétnutí. Jeho zkázu ilustrují záběry z místa tragédie, které ve čtvrtek přinesla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ze zříceného letounu zbyl jen ocasVideo: Reuters

 
Článek

Všech devět obětí pochází z paluby vojenského letounu, uvedly úřady. Ten měl podle amerického Federálního úřadu pro letectví (FAA) namířeno na leteckou základnu Davis-Monthan v Arizoně. Na zemi dopravní letadlo nikoho nezranilo.

„Jako zázrakem nezasáhlo žádná auta, ani domy,” uvedla mluvčí šerifa okresu Effingham Gena Bilbová a upozornila, že silnice, na kterou se stroj zřítil, je velmi rušná. Zhruba osm hodin po havárii Bilbová rovněž potvrdila, že podle úřadů nehodu nikdo z devíti pasažérů nepřežil.

Foto: INSTAGRAM/@PILOTGABE, Reuters

Vojenské trasportní letadlo C-130 Hercules se zřítilo jen kousek od mezinárodního letiště v Savannah ve státě Georgia

Podle mluvčího portorické Národní gardy Isabela Rivery byl stroj starý víc než šest desítek let a loni se používal k transportu amerických občanů, kteří kvůli hurikánu Irma uvázli na Britských Panenských ostrovech, či při pomoci Portoriku po hurikánu Maria.

Americký prezident Donald Trump na Twitteru uvedl, že byl o havárii informován a vyzval, aby se k němu lidé přidali a modlili se za oběti, jejich rodiny a „skvělé muže a ženy z Národní gardy”. Soustrast pozůstalým po obětech leteckého neštěstí vyjádřil už i portorický guvernér Ricardo Rosselló.

Foto: James Lavine, ČTK/AP

Trosky havarovaného vojenského letadla.

Příčina neštěstí není podle Rivery zatím známa. Letoun C-130 se na křižovatku nedaleko mezinárodního letiště v Savannah v americkém státě Georgia zřítil ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám