Hlavní obsah

Kim navštívil Číňany přeživší tragickou nehodu. KLDR pro vás dělá vše, ujistil je

Severní Korea udělá vše, abyste se vyléčili. Těmito slovy zahájil vůdce KLDR Kim Čong-un návštěvu nemocnice, kam byli převezeni dva čínští turisté, kteří přežili nedělní tragickou nehodu autobusu nedaleko Pchjongjangu. Zraněné ujistil, že země spolupracuje s Čínou, aby se následky havárie zvládly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kim Čong-un navštívil v nemocnici zraněné čínské turistyVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech je Kim Čong-un zachycen, jak si s pacientem potřásá rukou a diskutuje s lékaři. Zranění jsou však stále v kritickém stavu.

Čína do KLDR poslala tým zdravotnických expertů a léky, aby pomohla při péči o přeživší nehody. Čínský prezident Si Ťin-pching vyzval ministerstvo zahraničí a velvyslanectví KLDR, aby spolupracovaly nejen na záchraně přeživších, ale také na řešení problémů souvisejících s úmrtími turistů.

Kim Čong-un při úterní ranní návštěvě čínského velvyslanectví zaslal kondolenci pozůstalým rodinám. Tvrdí, že udělá vše pro to, aby se oba Číňané uzdravili a vrátili domů.

Jedna z mála negativních zpráv

Západní média v souvislosti s návštěvou vůdce KLDR v nemocnici současně poznamenávají, že tragická nehoda autobusu, která se stala v neděli večer v severokorejské provincii Hwanghe pukto a při níž zahynulo 32 čínských turistů a čtyři Severokorejci, patří k jedné z mála negativních zpráv, kterým se státní média věnují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu s čínskými turisty v KLDRVideo: AP

Podle zpráv některých čínských médií autobus, který jel z Kesongu do severokorejské metropole Pchjongjangu, spadl z mostu. [celá zpráva]

Čína je nejbližším diplomatickým spojencem izolované Severní Koreje. Číňané tvoří 80 procent všech zahraničních turistů přijíždějících do KLDR, uvádí jihokorejský Korea Maritime Institute. Podle Pekingu navštívilo v roce 2012 Severní Koreu 237 000 Číňanů, od roku 2013 Čína tyto údaje nezveřejňuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám