Hlavní obsah

Policisté vtrhli do kanceláře ruského opozičníka Navalného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruští policisté v neděli vtrhli do kanceláře Fondu boje proti korupci (FBK) opozičního předáka Alexeje Navalného. Ten právě pořádá celostátní protest na podporu bojkotu březnových prezidentských voleb, k nimž nebyl jako vyzyvatel prezidenta Vladimira Putina připuštěn, podle úřadů kvůli pravomocnému odsouzení k podmíněnému trestu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policisté vtrhli do kanceláře ruského opozičníka NavalnéhoVideo: Reuters

 
Článek

Policisté podle mluvčí fondu vylomili dveře a zadrželi několik Navalného spolupracovníků. Své počínání vysvětlovali telefonátem, že se v kanceláři nachází bomba a že budovu musejí vyklidit a prohledat. Policisté podle serveru Newsru.com vtrhli i do studia, odkud Navalného spolupracovníci zajišťovali přímý přenos z demonstrací z desítek měst v různých regionech Ruska.

„Koukejte, oni přesně vědí, kde je bomba! V žádné prázdné kanceláři FBK, ale právě ve studiu. Nejspíše přímo v kameře, kterou musejí okamžitě vypnout,” ironicky prohlásil jeden ze spolupracovníků fondu Georgij Alburov. Policisté prý zareagovali poznámkou, že tam bombu strčil nejspíše vedoucí studia. Pak odvezli vedoucího, režiséra, právníka a také manažera studia.

V Moskvě radnice varovala, že oznámená „procházka” v centru města není povolena. Na místě jsou podle médií pořádkové síly ve značném počtu. Podobně nebyl povolen protest ani v Petrohradu. V sibiřském Kemerovu, kde protest úřady nepovolily, policisté zadrželi koordinátorku akce a 14 demonstrantů.

Reklama

Výběr článků

Načítám