Hlavní obsah

Šestinásobný bulharský vrah spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofie

Vrah, který na Silvestra večer povraždil v domě a jeho blízkosti na předměstí Sofie šest lidí, podle všeho spáchal sebevraždu. Policisté našli tělo Rosena Angelova v neděli v jedné z opuštěných vil nedaleko místa, kde zabíjel, informovala bulharská média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zločin byl odhalen až 2. ledna, když policisté na základě upozornění našli v domě pět zastřelených lidí z rodiny Nedelča Junakova a stejným způsobem zabitého vlčáka. O něco později objevili ve studni v lese i mrtvou Junakovovu ženu, po níž pátrali. Rovněž měla střelná zranění.

Podle šéfa státního úřadu pro vyšetřování Borislava Sarafova už je analýzou DNA jednoznačně prokázáno, že masakr, který otřásl celou zemí, má na svědomí právě Angelov. Dokázáno je i to, že jednal sám. Všechny oběti byly zasaženy několika výstřely, přičemž jedna rána "na jistotu" šla do hlavy.

Motiv neznámý

Motiv vraha se ještě prošetřuje, ale podle všeho jím byla žárlivost. Vyšetřovatelé zjistili, že Junakovova manželka Keti měla s Angelovem před zločinem intimní vztah, který trval šest měsíců. Předpokládá se, že Angelov nejprve zabil ji, a protože někdo nebo všichni v domě věděli, že Keti šla ven na schůzku s ním, vrátil se a možných svědků se zbavil.

Policie brzy pojala vůči Angelovovi podezření a do pátrání po nebezpečném ozbrojeném muži se vedle ní zapojili i vojáci a vojenská policie. Při prohledávání domů v předměstské obci, které majitelé přes zimu nechávají opuštěné, ho v neděli v jednom z nich našla. Měl střelnou ránu ve spánku a v ruce držel pistoli s tlumičem, která byla zřejmě vražednou zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám