Hlavní obsah

Při požáru skotského hotelu z 18. století zemřeli dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pětihvězdičkovém hotelu Cameron House u skotského jezera Loch Lomond v pondělí vypukl požár. Incident si vyžádal dva lidské životy, několik dalších lidí bylo převezeno do nemocnice. Příčina požáru je zatím neznámá, informoval britský list Metro.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Cameron House ve Skotsku.

Článek

Požár vypukl v pondělí kolem půl sedmé ráno. Policie uvedla, že jeden člověk zemřel na místě a druhý krátce po převozu do nemocnice.

Tam skončilo i několik dalších lidí, ti však byli po ošetření propuštěni. Podle nejnovějších zpráv utrpěl hotel, jehož historie sahá do 18. století, značné škody. Evakuováno bylo přes 200 hostů.

Na místo přijelo přes 70 hasičů. Jeden ze svědků pořídil záběry, na nichž hasič na poslední chvíli zachránil život malému chlapci, který byl ve třetím patře hotelu spolu s rodiči.

Podle deníku Daily Mail se jednalo o Andrewa a Louise Loganovy, kteří zde byli se svým synem Jimmym na líbánkách. „Křičeli, ať jim někdo pomůže, že tam mají malé dítě. Poté se celý pokoj zaplnil kouřem a už jsem je neslyšela,“ prozradila Daily Mailu svědkyně Linsey Allanová.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z hasičů na poslední chvíli zachránil malého chlapce.

Rodina byla následně převezena do nemocnice, všichni tři jsou v pořádku. „Spolu s příslušnými orgány spolupracujeme na tom, abychom zjistili příčinu požáru a poskytli řádnou podporu našim hostům a rodinám, které byly požárem postiženy,“ řekl listu Metro ředitel hotelu Andy Roger.

Reklama

Výběr článků

Načítám