Hlavní obsah

Čínský lezec po výškových stavbách zemřel po pádu z 62patrového domu

Čínský dobrodruh Wu Jung-ning, který proslul svými odvážnými kousky při lezení po výškových budovách, zemřel při pádu z 62patrového mrakodrapu. Informoval o tom v pondělí zpravodajský server BBC News.

Foto: Profimedia.cz

Wu Jung-ning

Článek

Wu Jung-ning měl na čínské sociální síti Weibo tisíce sledujících, kteří obdivovali jeho krátká videa, na nichž byl zachycen na vrcholu různých výškových budov bez jakéhokoli bezpečnostního vybavení.

Když ale minulý měsíc přestal videonahrávky zveřejňovat, jeho fanoušky přepadly obavy. Nakonec se nejhorší předpoklady potvrdily; 26letý muž přišel o život 8. listopadu, když se zřítil z mrakodrapu ve městě Čchang-ša. Jeho smrt potvrdila jeho přítelkyně o měsíc později.

Foto: Profimedia.cz

Wu Jung-ning

Wu na síti Weibo varoval své sledující, aby jeho odvážné činy nenapodobovali. Sám prošel výcvikem bojových umění a v minulosti se zúčastnil televizních a filmových natáčení. Lezení po výškových budovách mu ale přineslo mnohem větší pozornost veřejnosti a také se podle zpráv místních médií ukázalo být výnosnější.

Chtěl prý peníze na svatbu a pro matku 

Jeden z Wuových příbuzných uvedl, že Wu se účastnil blíže neupřesněné lezecké výzvy, v níž mohl získat 100 tisíc jüanů (328 tisíc korun). „(Den poté) chtěl požádat svou dívku o ruku. Potřeboval ty peníze na svatbu a také na lékaře pro svou nemocnou matku,“ řekl nevlastní strýc zemřelého.

Wuův kolega Charlie_7U vyvěsil na internet fotografii, na níž je společně s Wuem, a dodal: „Vždy to trochu přeháněl a snažil se dělat věci, které byly nad jeho schopnosti.“

Další diskutéři naopak obdivovali šlechetné úmysly mladíka. „Vyrazilo mi dech, když jsem zjistil, že to všechno dělal, aby zaplatil nemocné matce léčení v nemocnici. Jsi jedním z těch lidí, kteří udělají pro své bližní naprosto cokoli,“ napsal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám