Hlavní obsah

V kanadském Edmontonu najel vůz do lidí, policie mluví o terorismu

Novinky, bok
Aktualizováno

Kanadská policie od sobotního večera vyšetřuje případ, kdy došlo ke střetu auta s lidmi. Místní úřady tento čin vyšetřují jako možný teroristický útok. Píše o tom BBC i další média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nedaleko Alberta's Commonwealth Stadium byl kolem sobotní osmé hodiny večer sražen policista bílým autem značky Chevrolet Malibu, které jelo velmi vysokou rychlostí. Vůz nezastavil před policejní kontrolou, policista skončil po střetu několik metrů od místa srážky, uvedl Daily Mail.

Řidič následně z vozu vystoupil a policistu měl ještě několikrát bodnout nožem, poté se dal na útěk. Policista skončil v nemocnici, jeho zranění nejsou život ohrožující.

Po registrovaném majiteli vozidla bylo vyhlášeno pátrání, uvedl šéf policejního oddělení Rod Knecht.

Zběsilá honička

Později kolem půlnoci policisté zastavili kvůli kontrole vůz společnosti U-Haul, jehož řidič byl podle dokumentů podobný tomu, po němž bylo vyhlášeno pátrání. Řidič s vozem ale začal ujíždět, při útěku záměrně najížděl do chodců, čtyři zranil.

Policisté třicetiletého řidiče zadrželi až ve chvíli, kdy během honičky havaroval a jeho vůz se převrátil na bok. Policii je muž známý.

„Na základě důkazů z míst činu a chování podezřelého je celý případ vyšetřován jako teroristický čin,“ cituje server BBC. Policie věří, že zadržený muž jednal sám, nevylučují ale i možné zapojení dalších lidí.

V jednom z vozů měla být nalezena vlajka Islámského státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám