Hlavní obsah

Tajné nahrávky lady Di: S Charlesem se seznámili u rakve, za princeznou chodil jako psík

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svědectví Diany o začátku vztahu s Charlesem dává tušit, že něco nebylo v pořádku od prvních chvil. První dojem na ni princ neudělal vůbec žádný, vše se ale zlomilo v roce 1979, kdy Irská republikánská armáda zabila Charlesova prastrýce, lorda Mountbattena, posledního indického vicekrále.

Foto: Martin Hayhow, ČTK/AP

Princezna Diana a princ Charles na archivním snímku

Článek

Na Dianu prý zapůsobila následníkova osamělost a smutek, když kráčel za rakví, a sama iniciovala schůzku. Vyplývá to z archivních soukromých nahrávek princezny Diany s jejím poradcem, které v neděli večer odvysílá britská stanice Channel 4.

„Úplně mě na ní ukecal. Pořád dokola mluvil a mluvil, o své (nejmenované) přítelkyni i Mountbattenovi, a mě napadlo, že musí být strašně sám,“ říká na záznamu princezna. „Tak jsem mu řekla, že někoho vedle sebe potřebuje, a on se na mě úplně vrhnul. Začal mě líbat a celý večer za mnou pak chodil jako psík,“ říká lady Di, které prý zprvu dělalo dobře, že o ni jeví zájem nápadník starší o 12 let. Zasnoubila se s ním v roce 1981 jako 19letá.

Diana také potvrzuje, že se s Charlesem sešla před svatbou „na rande“ jen 13krát. Otevřeně hovoří i o svých ambicích a přiznává, že neměla sebemenší zájem o vzdělání. „Chtěla jsem být s lidmi, bavit se a o někoho se starat,“ říká. Ale měla prý i „rebelantské rysy“, což v královské rodině nikdo nepostřehl.

Camilla zas na scéně –  pouhý rok po svatbě

Princezna mimo jiné tvrdí, že Charlesův otec, princ Philip, synovi radil, že když to nevyjde, může se za nějakých pět let vrátit ke své původní milence Camille Parkerové Bowlesové.

První známka opravdové deziluze na sebe nenechala dlouho čekat – když na začátku roku 1981 reportér televize ITN dvojici neplánovaně na veřejnosti zaskočil dotazem, zda jsou zamilovaní, odpověděla Diana, že „zcela určitě“, zatímco Charles pronesl nechvalně proslulou větu: „Ale ano, ať už zamilovanost znamená cokoli.“ „Jeho odpověď mě doopravdy ranila,“ říká Diana.

Na záznamech se také svěřuje, že Charles si začal znovu s Camillou už rok po svatbě. Dosud se mělo za to, že se ke své první lásce vrátil až okolo roku 1986, kdy už bylo manželství v troskách. Nyní vše vypadá, že se vztah oživil ještě před narozením Williama v červnu 1982.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám