Hlavní obsah

Trump nominoval do týmu pro převzetí moci vlastní děti

– New York

Budoucí americký prezident Donald Trump pověřil přípravou převzetí moci svého kandidáta na viceprezidenta Mika Pence. Členy týmu jsou i Trumpovy děti Ivanka, Eric a Donald mladší a také Trumpův zeť a manžel Ivanky Jared Kushner. Trump rovněž podle agentury Reuters oznámil, že jeho štáb povede alabamský senátor Jeff Sessions.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Donald Trump se synem Barronem, manželkou Melanií v popředí. Za nimi zeť Jared Kushner s manželkou Ivankou Trumpovou, za kterou stojí její bratr Donald mladší.

Článek

Christie nyní v týmu, který podle AP pracuje od srpna a který fungoval odděleně od volebního štábu, bude sloužit jako místopředseda. Dalšími členy jsou Trumpův sok ze stranických primárek Ben Carson, někdejší předseda Sněmovny reprezentantů Newt Gingrich, bývalý newyorský starosta Rudy Giuliani a generál ve výslužbě Michael Flynn.

V prohlášení Trump zmiňuje, že s přebíráním moci mu bude pomáhat v poradenských funkcích zhruba desítka lidí, mimo jiné miliardář Peter Thiel, bankéř Steven Mnuchin, předseda Republikánské strany Reince Priebus či floridská ministryně spravedlnosti Pam Bondiová.

Reklama

Výběr článků

Načítám