Hlavní obsah

V Bratislavě působil falešný plastický chirurg, zveřejňoval selfie z operací

– Bratislava
Právo, ivi

Bratislavská estetická klinika Adelais Clinique neměla platnou licenci a působil zde falešný plastický chirurg Yassine Ghazi. Ten dokonce z operací zveřejňoval selfie. Po odhalení klinika přestala fungovat a zmíněný lékař zmizel. Ve čtvrtek o tom informovala slovenská média.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Úřad pro dohled nad zdravotní péčí případ falešného chirurga odhalil na základě podnětu nespokojené klientky. Redakci deníku Nový čas se ozvalo několik žen, kterým falešný chirurg zkazil plastiku prsou.

„První operaci dělal pět hodin a při poslední jsem řvala bolestí, protože jsem všechno cítila. Byla jsem řezaná doslova zaživa,“ uvedla jedna z pacientek.

Další zaplatila za plastickou operaci 4500 eur (přes 121 tisíc Kč) a po zákroku měla závažné zdravotní problémy. Podle informací Nového času trvala první operace sedm hodin a pak ji lékař poslal do hotelu.

Druhý den trvalo vkládání implantátu devět hodin a pacientku, která trpěla značnými bolesti, poslal po zákroku opět do hotelu. Zde u ní dvakrát zasahovala záchranka.

Zveřejňoval fotografie

Lékař na sociálních sítích dokonce umísťoval fotografie zkrvavených těl pacientek při operaci. Zveřejňoval rovněž selfie přímo z operačního sálu.

Podle právníků mohou pacientky podat na falešného plastického chirurga žalobu o náhradu škody za způsobenou bolest i na ochranu osobnosti. Podle informací listu Plus jeden deň měl stejný lékař působit i v Praze a v Plzni. Kliniku má mít i ve Vídni.

Reklama

Výběr článků

Načítám