Hlavní obsah

Nechtěl k soudu. Přivlekli ho na kolečkovém křesle s pytlem proti plivání na hlavě

Novinky, zkr
USA

Američan Jonathan Gears čelí obvinění z napadení a pokusu o únos. Ve čtvrtek se odmítl dostavit k soudnímu líčení, soudkyně ho však nechala proti jeho vůli vytáhnout z cely a přivézt na invalidním vozíku. Muž měl přitom na hlavě pytlík, aby nikoho nepoplival a nepokousal, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obviněný měl u soudu na hlavě pytlík proti pliváníVideo: Reuters

 
Článek

Muž je obviněn z toho, že se pokusil unést studentku Washingtonské univerzity, když předstíral, že je zaměstnancem školy. „Podala jsem mu ruku na seznámení, on ji ale nechtěl pustit. A potom jsem řekla, aby odešel. On mě ale popadl a řekl mi, že půjdu s ním a pokusil se mě odtáhnout pryč,“ popsala Maddy Greenfieldová, která studuje ve druhém ročníku.

Gears ji prý popadl za batoh, ona si ho ale sundala a utekla, uvedl server televizní stanice Kiro-Tv. Svědci pak zavolali na tísňovou linku a přivolaná policie spolu s dalšími studenty Gearse po pár minutách chytila.

Američana museli k soudu dotáhnout násilím. Jednoho ze strážců přitom pokousal a tvrdil, že je HIV pozitivní. Na soudkyni zase pokřikoval „hip, hip, hurá“ s anglickým přízvukem a poděkoval jí za její práci, stejně tak jako prezidentovi Baracku Obamovi.

Gearsův obhájce tvrdí, že jeho mandant trpí mentální poruchou. Před soudem by se měl znovu objevit koncem února, právě v závislosti na jeho duševním zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám