Hlavní obsah

Jezdil autobusem, kupoval zlevněné jídlo a charitě odkázal miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Jack MacDonald žil skromný život v jednopokojovém bytě. Jezdil autobusem, kupoval si zlevněné jídlo. Po jeho smrti vyplynulo, že tento skromný muž byl multimilionář. Různým charitativním organizacím odkázal 187,6 miliónu dolarů, uvedla stanice ABC News.

Foto: Choi Bu-Seok, Reuters

Článek

Jack MacDonald zemřel ve věku 98 let letos v září. Byl to prý plachý muž „ze staré školy“, který vždy vystupoval skromně a nikdy nedával najevo své bohatství. Jeho rodina uvedla, že jen málo lidí z nejbližšího okolí vědělo, jak moc je pan MacDonald bohatý. „Naše rodina žila s tajemstvím více než 40 let,“ uvedla pro ABC News nevlastní dcera Regen Dennisová.

Jack MacDonald za druhé světové války bojoval v Jižním Pacifiku, po válce se desítky let živil jako právník. Na burze také investoval peníze, které zdědil po svých rodičích, tím vydělal desítky miliónů dolarů.

Když se jej za života ptali, jak by si jej lidé měli pamatovat, odpověděl: „Jako filantropa.“ A tím se i stal, v přepočtu 3,7 miliardy korun dostanou tři organizace: dětská nemocnice v Seattlu (zde jako dobrovolnice pracovala jeho matka), právnická fakulta Washingtonské univerzity (kde MacDonald studoval) a Armáda spásy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám