Hlavní obsah

Čech dostal v Británii šest let za uškrcení maďarské modelky

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na šest let do vězení poslal soud v severoanglickém Sheffieldu Čecha Martina V. (25), který loni v září uškrtil maďarskou modelku Ildiko D. (†34), napsal místní list Sheffield Telegraph. Jak se při procesu ukázalo, motivem činu byla chorobná žárlivost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Oba se znali, byli přáteli, Martin V. ale prý chtěl od vztahu něco víc. K maďarské krásce byl velkorysý, pomohl jí například pořídit si nové audi nebo jí koupil prsten. Když ji ale požádal o ruku, žena to odmítla s tím, že má vztah s jiným mužem, s nímž se seznámila na internetu. Žárlivost vyvrcholila tím, že muž Ildiko D. ve svém domě uškrtil.

Porota k němu ale byla shovívavá, zprostila ho obvinění z vraždy a jednomyslně jej uznala vinným ze zabití. Soudce Justice Cranston uvedl, že v jeho jednání byl „prvek obsese“. „Údajně jen pár dní před její smrtí pronikl k e-mailům, které si Ildiko D. vyměňovala s jiným mužem,“ řekl.

Doplnil, že se zločin udál pouhý den před tím, než měla modelka odletět zpět do Maďarska na svatbu sestry. „Nevíme, co přesně se v předvečer její plánované cesty stalo, víme ale, že ji uškrtil,“ sdělil. „Bude s tím muset žít po zbytek života,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám