Hlavní obsah

YMCA! Trumpa roztančil známý hit

Novinky, jem, fia
Washington

Americký prezident Donald Trump se v pondělí na předvolebním mítinku v Ohiu roztančil. Před stovkami svých příznivců se se zaťatými pěstmi a typicky křečovitým úsměvem rozvlnil na rytmy známého hitu YMCA skupiny Village People z roku 1978. Záběry z prezidentského tanečku v úterý zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trump tancoval na předvolebním mítinku na YMCAVideo: @SkOnTheGo2 via Spectee, AP

 
Článek

Výběr písně pro Trumpa coby republikánského kandidáta, který má hájit konzervativní hodnoty, je poněkud kuriózní. Její text sice oslavuje křesťanskou organizaci Young Men's Christian Association (YMCA) a aktivity, které mladým mužům nabízí, v pozdních 70. letech ale bylo veřejným tajemstvím, že v ní nalézají útočiště hlavně příslušníci homosexuální menšiny, kam patřila i sama kapela Village People.

Trump je přitom prezidentským favoritem zejména u bílých evangalikálních křesťanů. Je otázkou, zda jim bude vadit, že Trump podlehl podmanivému diskotékovému rytmu písně, či zda jim vůbec dojde, že ho roztančila de facto hymna gayů.

Transsexuální satanistická anarchistka získala republikánskou kandidaturu na šerifa

Koktejl

V průzkumech zaostává

Přestože se může zdát, že je současnému šéfovi Bílého domu do skoku, pravda je taková, že obhajobu mandátu v nadcházejícím podzimním souboji s demokratickým protikandidátem Joe Bidenem vůbec nemá jistou. Naopak. Poslední průzkumy ukazují, že Biden především kvůli krizi vyvolané epidemií koronaviru v USA již poměrně jasně vede.

Zatím poslední průzkum dokonce napověděl, že současný prezident za demokratickým kandidátem zaostává o devět procentních bodů. Dlužno podotknout, že před poslední prezidentskou volbou průzkumy favorizovaly demokratku Hillary Clintonovou, nakonec ale vyhrál Trump.

Trump zaostává za Bidenem o devět procentních bodů

Volby USA

Donald Trump není prvním a patrně ani posledním světovým politikem, který své vystoupení zpestřil tanečkem. Mnozí mají jistě stále v živé paměti křepčení bývalé britské premiérky Theresy Mayové, která na mítink vládních konzervativců přitančila na rytmy hitu Dancing Queen švédské skupiny ABBA.

Staršího data jsou pak tanečky někdejšího ruského prezidenta Borise Jelcina, jemuž k bodrému vystupování notně vypomáhala záliba v alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám