Hlavní obsah

V Královéhradeckém a Ústeckém kraji podepsali koaliční smlouvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zástupci koalice ODS, STAN a Východočeši, Pirátů, Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES) v pondělí v Hradci Králové podepsali koaliční smlouvu. V Ústeckém kraji podepsalo v pondělí koaliční smlouvu vítězné hnutí ANO s druhou ODS a Spojenci pro kraj.

Článek

V Královéhradeckém kraji bude mít koalice v 45členném zastupitelstvu většinu 27 hlasů. Budoucí hejtman Martin Červíček (ODS) bude mít pět náměstků, dosavadní hejtman Jiří Štěpán (ČSSD) má náměstky čtyři.

V radě kraje bude mít po čtyřech postech koalice ODS, STAN, Východočeši, tři Piráti a po jednom radním Koalice pro Královéhradecký kraj a Spojenci pro Královéhradecký kraj.

V Ústeckém kraji bude mít koalice ANO, ODS a Spojenců pro kraj v 55členném zastupitelstvu většinu 29 hlasů. Hejtmanem by měl být Jan Schiller (ANO).

Volby v kraji vyhrálo ANO, druhá skončila ODS, třetí STAN. Po volbách se lídři dohodli na spolupráci. Společné jednání ukončilo to, že Starostové začali vyjednávat bez vědomí dalších dvou stran s Piráty. ANO proto oslovilo Spojence pro kraj, které tvoří hnutí a strany JsmePRO, LES, SNKED, Zelení, TOP09.

Reklama

Výběr článků

Načítám