Hlavní obsah

Koalice ve středních Čechách podepsala smlouvu

Aktualizováno

Zástupci hnutí STAN, ODS, Pirátů a uskupení Spojenci pro Středočeský kraj tvořeného TOP 09, hnutím Hlas a Zelení, podepsali ve středu koaliční smlouvu o vládě ve středních Čechách.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jan Jakob (Spojenci pro Středočeský kraj), Jiří Snížek (Piráti), kandidátka na hejtmanku Petra Pecková (STAN) a Martin Kupka (ODS)

Článek

Hejtmankou se má na základě dohod stát volební jednička STAN a Starostka Mnichovic Petra Pecková.

Široká koalice se bude opírat o 50 z 65 hlasů v zastupitelstvu. ANO, které dosud ve středních Čechách vládlo, skončí s 15 hlasy v opozici.

„Široká koalice umožňuje, abychom, pakliže budeme tu práci dělat dobře, mohli třeba být na kraji i více volebních období, abychom mohli dotáhnout do konce všechny změny, kterých chceme docílit,” řekla Pecková novinářům. Týká se to podle ní například dlouhodobých projektů v dopravě.

Jermanová má za 90 tisíc kontrolovat Středočeský kraj. Nová koalice je proti

Domácí

Kvůli pandemii koronaviru stvrdili politici koaliční smlouvu venku - před sídlem krajského úřadu v Dienzenhoferových sadech. Kromě Peckové ji podepsali lídr ODS Martin Kupka, lídr Pirátů Jiří Snížek a lídr Spojenců Jan Jakob.

Ostatní koaliční zastupitelé připojí své podpisy na ustavujícím zasedání zastupitelstva, které je svoláno na 16. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám