Hlavní obsah

Koalice na jihu Čech si rozdělila posty

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jihu Čech je v rámci koaličních jednání jasné, kdo zasedne v jedenáctičlenné radě a jaké povede resorty. ODS, uskupení KDU s TOP 09, i ČSSD budou mít po třech radních a Jihočeši dva. Právu to potvrdil lídr ODS Martin Kuba, který by měl mít jako budoucí hejtman na starosti zdravotnictví, marketing a krizové řízení.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Zleva Jan Bartošek (KDU-ČSL), Martin Kuba (ODS), František Talíř (KDU-ČSL), Ivana Stráská (ČSSD), Pavel Klíma (TOP 09) a Pavel Hroch (Jihočeši)po dohodě o koalici v Jihočeském kraji.

Článek

„Myslím, že se nám povedlo vytvořit i personálně vyváženou radu, která bude mít o jednoho placeného náměstka méně, než tomu bylo u končící koalice. Tomáš Hajdůšek, který bude mít na starosti investice, je ochotný dělat tuto práci jako neuvolněný náměstek,“ vysvětlil Kuba.

ODS bude mít v radě ještě náměstkyni Lucii Kozlovou, která bude spravovat sociální věci, IT, vědu a výzkum. František Talíř (KDU-ČSL) bude mít jako první náměstek hejtmana na starosti regionální rozvoj, cestovní ruch a životní prostředí.

Pavel Klíma z TOP 09 povede školství, sport a veřejné zakázky, Antonín Krák (ČSSD) bude spravovat dopravu, majetek a územní plánování. Podobnou pozici jako v poslední radě bude zastávat Pavel Hroch (Jihočeši), který bude mít v gesci venkov, zemědělství, památky a kulturu.

Reklama

Výběr článků

Načítám