Hlavní obsah

V Ústeckém kraji Babiš nad Bartošem dominoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj lídra ANO Andreje Babiše a lídra koalice PirSTAN Ivana Bartoše v Ústeckém kraji vyznívá jasně pro dosavadního předsedu vlády. Babišovo hnutí získalo v Ústeckém kraji nejvyšší podíl hlasů ze všech krajů v zemi.

Foto: Právo

Ivan Bartoš (PirSTAN) a Andrej Babiš (ANO)

Článek

Po sečtení 96 procent hlasů mělo ANO 36,5 procenta hlasů, pro druhou koalici SPOLU, jejímž lídrem byl litoměřický místostarosta Karel Krejza z ODS, hlasovalo 19 procent voličů, a pro koalici PirSTAN necelých 13 procent. Čtvrtá SPD měla před koncem sčítání přes 12 procent hlasů, ostatní strany měly pod pěti procenty.

Hnutí ANO před čtyřmi lety zaznamenalo v Ústeckém kraji nejlepší výsledek, když tam získalo 37,6 procenta hlasů, přesto si Bartoš v souboji věřil.

Schwarzenberg: Zeman podrží Babiše bez ohledu na výsledek

Domácí

„Pokud se nám podaří dostat k volbám všechny voliče, kteří chtějí ukončit éru privatizace státu jedním oligarchou, tak ano,“ říkal šéf Pirátů v červenci.

Premiér, který měl Piráty v kampani za hlavní terč, v pátek vhodil svůj hlas ve sněmovních volbách v Lovosicích na Litoměřicku, kde sídlí společnost Lovochemie patřící do koncernu Agrofert. Babiš v Lovosicích získal 41,55 procenta hlasů.

Starostové kroužkováním zmasakrovali Piráty

Parlamentní volby

V Ústeckém kraji se během volební kampaně Babiš objevoval opakovaně. Zavítal tam i s maďarským premiérem Viktorem Orbánem.

Reklama

Výběr článků

Načítám