Hlavní obsah

Co udělá nemocný Zeman? Jako prvního přijme v neděli Babiše

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman přijme v neděli v 11 hodin na zámku v Lánech premiéra Andreje Babiše (ANO). Babišovo hnutí skončí ve volbách na druhém místě za koalicí SPOLU. Podle Babiše nepůjde o povolební vyjednávání. Ta mají podle něj začít až ve středu.

Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka, ČTK

Prezident Miloš Zeman s premiérem Andrejem Babišem při posledním setkání na zámku v Lánech.

Článek

Nedělní setkání s Babišem je předem plánované, nebylo však jasné, zda jej dovolí prezidentův zdravotní stav, kvůli němuž zrušil účast v debatě v televizi Prima.

Vítězem voleb bude koalice SPOLU tvořená ODS, TOP 09 a lidovci, která přeskočila dlouho vedoucí Babišovo ANO.

Lídr koalice a předseda ODS Petr Fiala uvedl, že začne vyjednávat se zástupci koalice Pirátů a STAN, s nimž dá SPOLU ve Sněmovně pohodlnou většinu.

„Mandát (koalice; pozn. red.) je natolik silný, že i prezident k tomu bude muset přihlížet,” uvedl Fiala k dalším krokům s tím, že očekává, že v dohledné době bude moci s prezidentem jednat.

Zeman již dříve avizoval, že pověří jednáním o sestavení vlády šéfa nejsilnější strany s tím, že koalice označil za podvod na voličích. Jeho další kroky nejsou jasné i s ohledem na jeho zdravotní stav, který mu neumožnil hlasovat ve volební místnosti a Hrad oznámil, že ruší i další Zemanův program.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám