Hlavní obsah

Vyšší justiční úředník jako nový studijní obor

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Studijní obor Vyšší justiční úředník nově nabízí jako jediná v České republice Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. Přihlásit se k přijímacímu řízení na tento obor můžete do 1. září.

Článek

Tříletý prezenční bakalářský obor, který získal akreditaci v červnu, otevírá právnická fakulta ve spolupráci s Justiční akademií v Kroměříži. Jeho cílem je komplexně připravit studenty k výkonu funkce vyššího soudního úředníka nebo vyššího úředníka státního zastupitelství. Přednášky doplní praktické semináře a cvičení, v jejichž rámci si budou studenti procvičovat základní dovednosti nutné pro výkon funkce vyššího justičního úředníka.

Absolventi oboru Vyšší justiční úředník mohou nalézt uplatnění nejen u soudu jako vyšší soudní úředníci či vyšší úředníci státního zastupitelství, ale také u advokátů, notářů nebo například soudních exekutorů.

Přijímací řízení, které se koná 3. září 2008 v prostorách Justiční akademie v Kroměříži, bude mít podobu písemného testu se dvěma částmi. V té první budou uchazeči zodpovídat otázky týkající se logiky, dějepisu a všeobecných znalostí a obecných předpokladů ke studiu, druhá část otestuje jejich znalost cizího jazyka. Zohledňovat se bude také praxe v oboru.

Přihlášky se podávají elektronicky. Vytištěnou a podepsanou verzi přihlášky pak spolu s dokladem o úhradě administrativního poplatku a potvrzením zaměstnavatele o délce praxe uchazeč odevzdá u prezence v den konání přijímacích zkoušek.

Více informací naleznete na stránkách Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, kde naleznete i odkaz na elektronické přihlášení ke studiu formou tzv. e-přihlášky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám