Hlavní obsah

Univerzita obrany se představí na Dnech NATO

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO/OSTRAVA

Studenti Univerzity obrany se na úvod nového akademického roku představí na mezinárodní vojenské přehlídce. Vystoupí na akci s názvem Dny NATO v Ostravě. Prezentace bezpečnostních složek ČR a jejích spojenců přiláká každoročně desetitisíce návštěvníků. Letošní ročník Dnů NATO nese pořadové číslo osm.

Článek

Kromě vojáků, hasičů, policistů, celníků nebo zaměstnanců vězeňských služeb se v Ostravě představí i současní studenti Univerzity obrany. Hlavní program je naplánován na sobotu 20. září na Letišti Leoše Janáčka. Doprovodný program Dnů NATO však poběží již od středy 17. září na dalších místech moravskoslezské metropole.

Příslušníci a studenti Univerzity obrany představí divákům dovednosti v MUSADO Military Combat System, což je moderní sebeobranné umění využívané v boji z blízka.

Dále univerzita návštěvníky seznámí s Interoperabilním terénním videokonferenčním systémem, informační technologií, která je využívána při krizových situacích za účelem ochrany obyvatelstva. Systém má konkrétně podobu nafukovacího balonu s monitorovacími a telekomunikačními zařízeními a stanu, v němž má sídlo krizový štáb.

Univerzita vychovává profesionální vojáky i budoucí vědecké pracovníky

Univerzita obrany, jedna ze dvou státních škol působících na našem území, vznikla v roce 2004 spojením třech vojenských vysokých škol.

Úkolem školy je především připravovat studenty na povolání profesionálních vojáků v řadách Armády České republiky nebo na vědeckou činnost ve službách Ministerstva obrany ČR. Školu tvoří celkem tři fakulty a tři vysokoškolské ústavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám