Hlavní obsah

Studujte v Evropě, láká nový web

Novinky, mnu, Scio
BRUSEL/PRAHA

Evropská komise se snaží nalákat studenty z ostatních kontinentů ke studiu na vysokých školách v Evropě. Za tímto účelem nedávno spustila webové stránky Study in Europe. Zájemci z různých koutů světa by zde měli nalézt nejpotřebnější informace o možnostech studia na starém kontinentu.

Článek

Informace na stránkách www.study-in-europe.org se zaměřují nejen na studijní záležitosti, ale i na specifika každodenního života v jednotlivých evropských státech. Mimoevropští studenti se seznámí s tím, co mohou očekávat po příjezdu či příletu do země.

Studenti na novém webu naleznou i praktické informace, například v jakých případech potřebují vízum, s jak vysokými poplatky za studium mohou počítat, nebo jestli mohou využít některý ze stipendijních programů. Naleznou zde i reference svých vrstevníků, kteří již mají se studiem v Evropě bohaté zkušenosti.

Evropský systém je pružnější, myslí si Rus

"Studium ve třech evropských zemích mi umožnilo nahlédnout na stejné otázky ze tří různých úhlů pohledu. Také jsem si všiml, že evropský vzdělávací systém je mnohem pružnější, než je tomu v mé zemi," domnívá se Rus Jevgenij. "V neposlední řadě pro mne byly zkušenosti nasbírané mimo školu stejně užitečné a obohacující jako zkušenosti z akademické půdy," dodává student filozofie, který poznal prostředí belgické, francouzské a německé univerzity.

Web shromažďuje informace o 32 evropských zemích, kam mohou cizinci zavítat na studijní pobyt. Mezi vybranými státy nechybí ani Česká republika. Ze zemí mimo Evropskou unii jsou zde informace o Norsku, Islandu, Turecku, Švýcarsku a Lichtenštejnsku.

Studenti ze zemí mimo náš kontinent mají z čeho vybírat. V Evropě se totiž nachází více než 4000 tisíce vysokoškolských institucí.

Reklama

Související témata:

Související články

Žebříčky se shodují. Nejlepší je Harvard

Deník The Times dnes zveřejnil pořadí vysokých škol v žebříčku THES pro letošní rok. Vítězství v něm patří americkému Harvardu před Yale a britskou univerzitou...

Výběr článků

Načítám