Hlavní obsah

Studenti vysoké školy Škoda Auto slavili mezinárodní úspěch

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti vysoké školy Škoda Auto slaví úspěch. Jejich prezentace byly vyhodnoceny jako nejlepší práce na Mezinárodní konferenci studentských odborných prezentací v cizích jazycích na konci listopadu letošního roku.

Článek

Odborně orientované vysoké školy, mezi něž patří i Škoda Auto Vysoká škola (ŠAVŠ), se snaží soustředit i na cizojazyčnou výuku. Své jazykové znalosti mohou studenti využívat a zdokonalovat již během studia.

V letošním roce se také zúčastnili Mezinárodní konference studentských odborných prezentací v cizích jazycích, kterou již sedmým rokem pořádá Jazykové centrum Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Kritérium: práce v cizím jazyce

Cílem této konference je představit nejlepší práce studentů odborných vysokých škol, které byly vytvořeny v akademickém roce 2007/2008 které jsou přednášeny v jazyce anglickém, německém, francouzském a českém (varianta pro cizince).

Studenti Štěpán Pokorný a David Hlušička vystoupili se svými odbornými prezentacemi v ekonomické sekci. Štěpán Pokorný zpracovával téma "Innerbetriebliche Logistik – Warenkorb-Prinzip" (Vnitřní logistika - princip spotřebního koše) a David Hlušička vystoupil s projektem nazvaným "Weltfinanzkrise und ihre Auswirkungen auf das tschechische Unternehmensumfeld" ( Světová finanční krize a její vlivy na české podnikatelské prostředí).

Mezinárodní porota tvořená zástupci příhraničních českých a rakouských firem vyhodnotila zmíněné prezentace jako dvě nejlepší. Vítěz Štěpán Pokorný získal kromě věcných cen i finanční bonus, David Hlušička jako druhý v pořadí získal měsíční praktikantský pobyt v Raiffeisen Bank Linz.

Studenti jsou spokojeni s novou zkušeností

Štěpán Pokorný a David Hlušička se shodli, že pro ně účast byla dobrou zkušeností a zajímavé se jevilo také srovnání nejen jazykových, ale i odborných znalostí a dovedností se studenty dalších šesti vysokých škol. „Svým úspěchem jsme ukázali, že informace nabyté při studiu dokážeme bezproblémově využívat v praxi. Velice rádi bychom poděkovali naší vysoké škole za podporu,“ shodli se studenti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám