Hlavní obsah

Studenti si mohou stáhnout software na ISIC kartu zdarma

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Microsoft poprvé přímo a bezplatně zpřístupňuje své nástroje pro návrh a vývoj softwaru studentům z celého světa a tudíž i z Česka. Stačí mít platnou mezinárodní studentskou kartu (ISIC).

Článek

Nový projekt dostal název DreamSpark. Jeho primárním cílem je nabídnout studentům profesionální vývojářské a návrhářské nástroje a služby společnosti Microsoft. Právě studenti tak mají možnost proměnit své nápady ve skutečnost nebo získat zkušenosti a znalosti ještě před začátkem své profesionální kariéry. Nabízený software rozšiřuje studentům odborné znalosti v oblastech technického designu, technologií, matematiky, fyziky a strojírenství.

Software vždy na rok

Celý projekt funguje jednoduše – zájemce si nejprve vybere produkt, který bude chtít využívat. V nabídce je celkem devět aplikací. Dalším krokem je přihlášení se k účtu Windows Live ID, který je také možné vytvořit přímo na webu. Poté si student vybere svou zemi a potvrdí způsob ověření pomocí ISIC karty. Následně zadá číslo ISIC karty a klikne na tlačítko Verify. A pak už stačí stáhnout si požadované produkty, samozřejmě v plné verzi připravené pro seriózní práci. Následně může software užívat, stačí pouze vždy po 12 měsících doložit, že je stále studentem.

A jak se na celý projekt a jeho potenciální úspěšnost dívají tvůrci webu? „Doufáme, že program DreamSpark inspiruje vaši kreativitu a pomůže vám proniknout do tajů softwaru, naučí vás proměnit dobré nápady ve skutečnost a poskytne nástroje potřebné k dosahování studijních úspěchů i dovedností, které vám posléze přijdou vhod v profesionálním životě,“ promlouvají závěrem tvůrci webu ke studentům, jimž jsou zmíněné produkty určeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám