Hlavní obsah

Studenti budou rozhodovat o Evropě

Novinky, Helena Šebestová

Projekt „Rozhoduj o Evropě: Model Evropské unie“ Katedry politologie a evropských studií Univerzity Palackého v Olomouci, zahájený 1. dubna 2009, vstoupil do další fáze. V jeho rámci se v období od 16. září do 20. října uskuteční 28 regionálních seminářů pro základní a střední školy.

Foto: ČTK

Na seminářích se vybraní studenti základních a středních škol dozví základní informace o fungování Evropské unie.

Článek

Semináře budou probíhat na území všech krajů České republiky. Vybraní středoškolští studenti se zapojí do závěrečných fází projektu. První dva semináře proběhly již ve středu 16. září. Na seminářích se vybraní studenti základních a středních škol dozví základní informace o fungování Evropské unie, přičemž důležitou součástí seminářů bude rovněž představení budoucích fází projektu.

Ve dnech 27. – 29. listopadu pak proběhne hlavní část projektu, třídenní závěrečná simulace institucí EU, která utváří jedinečnou platformu pro otevřenou diskuzi a interakci více věkových skupin, kdy dojde k vzájemné motivaci a předávání zkušeností a znalostí.

Hlavním smyslem simulací je kompenzovat stereotypní metody výuky na základních a středních školách a poskytnout účastníkům individuální a propracovaný pohled na fungování Unie.

Projekt „Rozhoduj o Evropě“, určený žákům základních a středních škol a vysokoškolským studentům z celé České republiky, realizuje Katedra politologie a evropských studií Univerzity Palackého v Olomouci za finanční podpory Evropského parlamentu, Úřadu vlády ČR a nadace Konrad Adenauer Stiftung a ve spolupráci s obecně prospěšnou společností EUTIS.

Nad projektem převzal záštitu ministr pro evropské záležitosti, Mgr. Štefan Füle. Projekt potrvá do 31. ledna 2010. Více informací o projektu naleznete na stránkách model.eutis.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám