Hlavní obsah

Školy ze střední Moravy získají dotaci na kvalitní vzdělávání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc/Zlín

Školy z Olomouckého a Zlínského kraje budou moci získat v následujícím období až 146 miliónů korun z Evropské unie. Příspěvek z Regionálního operačního programu Střední Morava úspěšní žadatelé využijí na zvýšení kvality vzdělávání. O vypsání výzvy na čerpání peněz na školské projekty rozhodla regionální rady středomoravského regionu.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Školy z Olomouckého a Zlínského kraje budou moci získat v následujícím období až 146 miliónů korun z Evropské unie

Článek

O příspěvek budou moci podle mluvčí regionální rady Renaty Škrobálkové požádat mateřské, základní, střední a vyšší odborné školy. Nejvíce peněz, 90 miliónů korun, je určeno středním a vyšším odborným školským zařízením. Pro základní školy je vyčleněno 45 miliónů korun, zbylých 11 miliónů budou moci získat mateřské školy. Projektové záměry škol pracovníci úřadu regionální rady budou přijímat od 9. listopadu do 8. ledna příštího roku.

"Očekáváme předložení projektů zaměřených na podporu jazykového vzdělání, výuku informačních a komunikačních technologií a podobně," uvedl předseda regionální rady a olomoucký hejtman Martin Tesařík (ČSSD). Dotace by školám měly podle něj pomoci například s vytvářením podmínek pro přípravu pracovníků pro hi-tech odvětví.

Vedení regionální rady schválilo od roku 2007 v Olomouckém a Zlínském kraji již zhruba 440 projektů žadatelů o dotaci v hodnotě 7,5 miliardy korun. Nejvíce peněz z operačního programu loni získali v Olomouckém kraji žadatelé na opravy a modernizaci silnic. Výbor regionální rady také schválil městským a obecním samosprávám dotace na revitalizaci území. Evropské peníze úspěšní žadatelé dále využívají na úpravy památek, opravy nádraží a například také rozvoj sociálních služeb. Celkem je pro oba kraje do roku 2013 vyčleněno kolem 17 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám