Hlavní obsah

Projekt Dětský čin roku má své semifinalisty

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve čtvrtém ročníku projektu Dětský čin roku vybrala odborná komise ze stovek došlých příspěvků třicet nejzajímavějších příběhů o statečných skutcích českých školáků. Těmto semifinalistům mohou školáci posílat hlasy do 20. listopadu 2008.

Foto: Enrique de la Osa, Reuters

Ilustrační foto

Článek

O vítězích Dětského činu roku 2008 stejně jako v předešlých ročnících rozhodnou sami školáci. Členem dětské poroty se může stát každý žák základní školy, speciální základní školy nebo osmiletého gymnázia tím, že pošle svůj hlas jednomu příběhu v každé z následujících šesti soutěžních kategorií: Záchrana lidského života, Pomoc v rodině, Pomoc jiným dětem, Pomoc ostatním lidem, Pomoc přírodě a Dobrý nápad.

Do projektu Dětský čin roku se letos zapojilo 581 dětí, které poslaly příběh o svém statečném činu nebo činu svého stejně starého kamaráda. Statečné činy, které získají od dětské poroty nejvyšší počet hlasů, budou oceněny při slavnostním vyhlášení na Staroměstské radnici 9. prosince 2008. Za účasti médií a patronů projektu zde budou vyhlášeni a odměněni vítězové jednotlivých kategorií.

Škola navštěvovaná vítězem některé ze šesti kategorií získá 10 000 korun na školní pomůcky. Stejnou částku obdrží také sedmá škola, vylosovaná ze všech škol zúčastněných v projektu. Speciální odměnu, Zvláštní cenu Učitelských novin za nejlépe napsaný příspěvek, vyhlásí a předá Jiří Frey, šéfredaktor Učitelských novin.

Všech třicet příběhů, které postoupily do semifinále, najdou děti jednak přímo na webových stránkách Dětského činu roku nebo ve speciální příloze Učitelských novin č. 35. Hlasovat lze elektronicky na stránkách www.detskycinroku.cz nebo písemně na adresu Dětský čin roku, P. O. Box 96, 170 04 Praha 74.

Reklama

Výběr článků

Načítám