Hlavní obsah

Nový portál k přípravě na test studijních předpokladů na MU

Novinky, bob

Uchazeči o bakalářské studium či nenavazující magisterské studium na Masarykově univerzitě (s výjimkou Lékařské fakulty a Fakulty sociálních studií) procházejí v rámci přijímacích zkoušek celouniverzitním testem studijních předpokladů (TSP MU). K přípravě na tento test je čerstvě spuštěn nový internetový portál.

Článek

Z iniciativy tvůrců diskusního fóra Prijimacky-TSP.cz (www.prijimacky-tsp.cz) byl na konci února tohoto roku spuštěn nový portál TSPvPohode.cz (www.tspvpohode.cz), který poskytuje uchazečům o studium MU širokou paletu informací k přípravě na tyto testy.

Portál nabízí to, co uchazeči běžně nenajdou

„V přehledné podobě se tak uchazečům dostává údajů, které na webu Masarykovy univerzity (MU) nejsou v ucelené podobě k dispozici nebo jsou pro uchazeče špatně dohledatelné, jako třeba percentilové hranice postačující k přijetí na jednotlivé obory v loňském přijímacím řízení. Samozřejmostí jsou nejrůznější statistiky týkající se počtů přijatých a přihlášených na jednotlivé obory,“ říká jeden ze zakladatelů nového portálu Martin Víta.

Server www.tspvpohode.cz není oficiálním projektem MU, nicméně mezi přispěvateli a tvůrci je podle Martina Víty řada současných i bývalých studentů této univerzity. Zdrojem pro uváděné statistiky a analýzy jsou primárně data získaná z MU.

Rozsáhlé diskusní fórum

Významnou část portálu tvoří diskusní fórum, které v současné době obsahuje více než 56 tisíc příspěvků a 3000 témat. Zájemci se mohou rovněž registrovat do bezplatného korespondenčního semináře k oddílu testu TSP „Numerické myšlení“ (www.reseni-tsp.cz), který začne fungovat 9.března.

Stránky věnované efektivní přípravě na TSP pomohou uchazečům zorientovat se v množství přípravných materiálů, které jsou v současné době k dispozici na našem trhu, zejména s přihlédnutím k výběru přípravných kurzů.

Test studijních předpokladů (TSP)

TSP využívá většina fakult Masarykovy univerzity v Brně. Výjimku tvoří Lékařská fakulta (pouze testy z fyziky, chemie a biologie) a Fakulta sociálních studií (přijímá podle výsledků Národních srovnávacích zkoušek Scio). TSP má podobnou povahu jako test Obecné studijní předpoklady z NSZ Scio, ale obsahuje více odlišných oddílů s měnším počtem otázek. Jeden oddíl je vědomostní. Více o TSP zde.

Tvůrci portálu plánují v brzké době spustit i další obdobné projekty věnované přijímacím zkouškám na další vysoké školy. „Naším cílem je nabízet uchazečům úzce specializované portály, které se do detailů zabývají přípravou na daný test. Čili nikoliv weby zaměřené obecně na budoucí vysokoškoláky, kde najdete všechno a nic, ale stránky s pečlivě zmapovanými oblastmi souvisejícími s konkrétními přijímačkami“, prozradil Martin Víta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám