Hlavní obsah

Modrá pondělí na Fakultě humanitních studií UK

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Od října 2008 probíhá na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy další ročník obnoveného semináře „Modré pondělí“. Přednášející host bude v budově na Hůrce každé pondělí od 18 hodin hovořit o tom, na čem právě pracuje, a domnívá se, že by to mohlo zajímat i druhé. Nedílnou součástí semináře bude i diskuse a také čaj, který se po ruském způsobu bude vařit v samovaru.

Článek

27. října proběhne přednáška Hassana Ezzeddine Reflexe současné politické a sociální situace v Libanonu, další týden pak profesor Stanislav Komárek promluví na téma Proč biologie? Tato přednáška bude ouverturou oslavy jubilejních narozenin profesora Komárka, která bude následovat na Hůrce ihned po přednášce. Účastníci Modrého pondělí jsou zváni.

Vedením semináře byl děkanem FHS UK, doc. Ladislavem Benyovszkým, pověřen doc. Zdeněk Pinc, zakladatel Modrých pondělků, jež se proslavily v 90. letech na PedF UK. Program semináře je pravidelně aktualizován, změna programu je vyhrazena pro případného neočekávaného hosta.

Seminář je otevřen učitelům a studentům, a to nejen z FHS UK. Přednášky se budou konat v posluchárně v 1. patře, vchod B do budovy FHS UK na Hůrce (Husníkova 2075, Praha 13 – Stodůlky). Pokud na některou z přednášek pojedete, svezte se metrem B ve směru na Zličín, vystupte na stanici Hůrka a jediným východem vyjděte po schodech na povrch. Poté odbočte vlevo a projděte prosklenými dveřmi. Následně projděte asi 100 metrů vzdáleným průchodem skrz panelový dům. Za ním již uvidíte budovu bývalých jeslí, která je v současné době využívaná jako jedno z pracovišť FHS UK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám