Hlavní obsah

Mezinárodní konference ECF17 je dobrou vizitkou VUT v Brně

Novinky, Scio, VUT v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dnešním dnem končí mezinárodní vědecká konference European Conference on Fracture, která se koná na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně. Na konferenci se sjeli špičkoví vědci z celého světa, kteří zkoumají příčiny poškození a lomu materiálu.

Foto: Murdani Usman, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Celkově se konference zúčastní na 450 vědců z 45 zemí, a to díky vynikající úrovni brněnské vědy a množství v Brně pracujících vědců, uznávaných v Evropě a ve světě.

Konferenci v úterý zahájil rektor VUT v Brně, prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA a potrvá do pátečního odpoledne.

Konference ECF se pořádají od roku 1976, kdy se vědci zkoumající lom materiálu sešli ve Francii. Letošní setkání je 17. v pořadí a poprvé je pořádají čeští vědci. Konference takového formátu jsou běžně organizovány v hlavních městech, resp. turisticky jinak atraktivních místech, a Brno je proto určitou výjimkou.

Uspořádat konferenci v Brně se podařilo díky autoritě (a přirozeně i úsilí) brněnských vědců z VUT a Akademie věd zaměřených na studium poškození a lomu materiálů a komponent, tedy oboru, který zasahuje do mnoha oblastí materiálního života kolem nás. Finančně konferenci podpořil Jihomoravský kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám