Hlavní obsah

FAMU otevírá nový obor

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění (FAMU) otevírá nový magisterský obor zaměřený na restaurování, konzervování a archivování fotografií, a tedy na uchovávání cenného vizuálního historického a kulturního dědictví a umělecké tvorby z oboru fotografie.

Článek

Studijní program nového oboru je koncipován tak, aby umožnil posluchačům pochopit a rozpoznat historické, kulturní a technické aspekty jednotlivých historických fotografických prací, a aby byl absolvent následně odborně schopen přispět konkrétními a adekvátními prostředky k jejich záchraně.

Výuka v novém oboru bude zahrnovat předměty jako Chemické a fyzikální technologie a techniky fotografie, Dějiny fotografie, Historické fotografické techniky, Práce s historickými fotografickými materiály a technikami, Technické a fyzikální základy fotografie a Restaurátorské dílny.

Přijímací zkoušky proběhnou v polovině září

Přihlášky do magisterského oboru restaurování fotografie mohou zájemci posílat do 15. srpna 2009, přijímací zkoušky, sestávající z písemného testu ze základních znalostí dějin fotografie, techniky fotografie, základů fotografické chemie a ústního pohovoru, proběhnou 16. září 2009.

Přihlášky jsou k dostání na studijním oddělení FAMU na adrese Smetanovo nábřeží 2, Praha 1, nebo na webových stránkách FAMU ( www.famu.cz ).

Reklama

Výběr článků

Načítám