Hlavní obsah

Den mezikulturního dialogu se bude slavit diskusemi

– PRAHA
Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Dnem mezikulturního dialogu bylo v rámci oslav roku Mezikulturního dialogu vyhlášeno 26. září. V tento den se letos uskuteční v pěti českých městech besedy a diskuze o mezikulturní problematice.

Foto: Sanjib Mukherjee , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Akce se pod záštitou organizace AFS Mezikulturní programy uskuteční v Praze, Brně, Plzni, Liberci a Jičíně. V Praze proběhne v konferenčním sále New York University v Rychtrově domě na Malém náměstí od 14:00 panelová diskuse na téma “Jak mohou mladí lidé přispět k mezikulturnímu dialogu?”

Diskuse se účastní mimo jiné Eva Bartoňová, první náměstkyně Ministra školství, mládeže a tělovýchovy, a Sri Kumar Vishwanathan, ambasador Evropského roku mezikulturního dialogu.

V druhé části programu představí svou činnost několik organizací, které se zabývají prostředkováním mezikulturní problematiky mezi mladými lidmi. Prezentovat se bude například Člověk v tísni či AFS Mezikulturní programy.

Jídla ze všech koutů světa

Na Mezinárodní večeři, která začne v 19 hodin, budou mít účastníci možnost ochutnat jídla ze všech koutů světa, získat recepty z Asie, Jižní a Severní Ameriky a Evropy a seznámit se se zahraničními studenty a dobrovolníky AFS Mezikulturní programy.

V Plzni se v rámci oslav Dne mezikulturního dialogu bude v Kulturní kavárně Jabloň konat Festival Cizí město, na kterém se představí kultury žijící v Plzni a okolí a zahraniční studenti AFS z Japonska, Thajska, Brazílie, USA, Chile a Hong Kongu.

V Liberci se bude před budovou Krajské vědecké knihovny debatovat o kulturních diverzitách, mezikulturním vzdělávání a porozumění, na což večer naváže promítání dokumentárních filmů z festivalu Jeden svět. Besedy na téma mezikulturní dialog proběhnou také v Jičíně a Brně.

Další informace naleznete v pozvánce, kterou si můžete prohlédnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám